Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole
Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole

Velkomstfest 2016

Også i år er de nye elever fra børnehaveklassen og deres familier blevet budt velkommen til Ådalskolen med en rigtig velkomstfest.

Der var masser af god mad, samt god tid til leg og samtale. Der var også tid til, at børnene sang en sang for forældrene. 

Kort sagt var det er super fin fest på børnefamiliernes præmisser.

Tegning af mandala i 4. klasse

Fjerde klasse har haft besøg af Mette Østberg, der har udgivet en bog om mandala, der er symmetriske figurer.
Eleverne fik udleveret fine skabeloner med hvilke, de lavede spændende mandala, både helt enkle og nogle meget komplicerede.
I nogle religioner som f.eks. budisme og hinduisme har mandala været kendt i tusinde år. De kendes også fra den kristne religionspraksis. I fjerde klasse var vores interesse for figurerne i denne forbindelse udelukkende rettet mod det geometriske. 

OL i SFO'en

I vores aktive SFO har vi jævnligt spændende temaer som baggrund for vore aktiviteter. I øjeblikket afholder vi OL, altså olympiske lege - med fokus på det sidste ord. Her gælder det om gennem legen at gøre sit bedste. 
Børnene er på hold, der hver repræsenterer et land. På den måde dyster f.eks. "Holland" mod "Norge" i forskellige discipliner, hvor alle kan være med til at skaffe point til sit land. 
Starten var festlig og næsten højtidelig med indmarch, antænding af olympisk ild, olympisk ed, ballonopsendelse, etc. 
Der er ingen tvivl om, at både børnene og personalet hygger sig med temaet. Det er skønt, når der sker noget særligt. 

Kort om skolen

På Ådalskolen kommer alle elever på lejrskole hvert år

På Ådalskolen har alle elever en skoleven

På Ådalskolen har forældrene direkte indflydelse. (Alle medlemmer af bestyrelsen er forældre til elever på skolen)

På Ådalskolen anser vi skole-hjem-samarbejdet for afgørende. Vi afsætter bl.a. 20 min. pr. skole/hjem-samtale. Hertil kommer forældremøder.

På Ådalskolen starter vi alle dage med morgensamling med sang, fortælling og samvær.

Et nyt skoleår er startet

Tirsdag i uge 32 mødte 238 elever frem med store smil, gode sommerferieminder i erindringen og ny-spidsede blyanter i penalhuset.
I børnehaveklassen var 14 drenge og 8 piger kl. 9 klar til at starte deres grundskoleforløb. Flagene var oppe, ballonerne var pustede op, og på tavlerne stod der ’velkommen’. Mens de nye skoleelever hørte historier og fortalte fra deres sommerferie, fik forældrene sammen kaffe og snak.
Det var en rigtig hyggelig første skoledag. Vi glæder os til alle de andre skoledage, der skal komme.

Lærerige lejrskoler

På Ådalskolen er alle elever hvert år på lejrskole, og hver gang kommer eleverne hjem beriget med læring og mange oplevelser.

I år fik eleverne i 1., 2. og 3. klasse en fin oplevelse, at de i busser vendte hjem til skolen. Her stod nemlig eleverne fra de to børnehaveklasser klar til at modtage med flag og fantastisk stemning. Det er skønt at være ude for at opleve verden, men det også dejligt at vide, at man er savnet og ventet af skolekammeraterne derhjemme.

Ingen aktuelle opslag

Måske er der plads til dit barn

Ådalskolen er en meget populær skole med stor søgning. Dog er der enkelte ledige pladser til en pige på henholdsvis 2. og 6. klassetrin. 

Kontakt skolen for at høre nærmere eller aftale et besøg. Tlf. 65 96 12 30

Effektivt frivilligt arbejde

Man kan sige meget om Ådalskolen; man kan f.eks. sige, at det er et skolefællesskab, hvor de fælles kræfter løfter mange opgaver. Arbejdslørdage er eksempler på, at nogle i fællesskabet træder til med frivillig arbejdskraft nogle timer til gavn for alle.

Også i år var arbejdslørdagen den sidste lørdag i september, og også i år ydede de fremmødte en utrolig fin indsats. Hele ”Rødhætte” blev malet, der kom nyt lyddæmpende loft op i 3. klasse, et plankeværk til boldspil blev sat op, biblioteket blev støvet af, på legepladsen blev stolper og plader udskiftet, et bed med gamle buske blev ryddet og gjort klar til nye planter, ligesom nogle sålbænke og andre småting blev repareret. Hertil kom et køkkenhold, der lavede god mad til alle.

Under arbejdet rundt omkring på skolen blev der hyggesnakket om stort og småt. Der var virkelig god stemning under arbejdet, mens solen skinnede.

Skoleudflugt for vikinger

Som vanligt har vi også i år først i september været på skoleudflugt. Denne gang var overskriften ’Vikingetræf’, hvilket tilføjede nye dimensioner til udflugten.
Skoleudflugten gik til Tarup-Davinde, hvor der var oprettet forskellige spændende vikingeværksteder med gode aktiviteter for ikke mindst børnene - men de voksne kunne også være med.
Vikingetemaet gik igennem hele dagen, hvor vi også berørte den nordiske mytologi på forskellig vis.
Det blev en super god dag i smukt natur, hvor alle gennem fine aktiviteter, leg og samvær kunne hygge sig sammen i det dejlige sensommervejr.
Stor tak til fjerde klasses forældre, der arrangerede denne førsteklasses skoleudflugt.

Madpakkens dag 2016

Også i år har vi haft Madpakkens dag på Ådalskolen. Formålet er at sætte fokus på den sunde mad midt i skoletiden. I Danmark er det kun ca. 75% af skolebørnene, der har en god madpakke med eller på anden måde får en tilstrækkelig nærende kost i skoletiden. Kun 30% af skolebørnene får fuldkorn nok i løbet af en alm. skoledag. Lær mere via dette link.

På Ådalskolen er Madpakkens dag også en fin anledning til at styrke fællesskabet. Skolens ”skolevenner” hjælper hinanden og hygger sig sammen omkring maden. 

Forpligtende fællesskab

Ådalskolen er et åbent og vedkommende skolefællesskab, der udgør en tryg ramme for læring og udvikling.
Her udforskes, udfoldes og opleves livets mangfoldighed gennem fælles forundring i et inspirerende læringsmiljø.
Gå på opdagelse på vores hjemmeside for at lære Ådalskolen bedre at kende. Tag kontakt med os, hvis du vil møde skolen direkte. Du er velkommen.
 • 03-10-2016
  SR fridag · 03 · 05 · 06
  1
 • 03-10-2016
  08:00-16:00
  Omsorgsdag ·
  1
 • 06-10-2016
  14:00-16:00
  Forældrecafé i SFO'en · 00 · 02 · 03 · 1A · 1B
  2
 • 10-10-2016
  Erhvervspraktik · 09
  1
 • 10-10-2016
  Emneuge 1 · 00 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 · 07 · 08 · 09 · 1A · 1B
  1
Ingen aktuelle nyheder

Besøgstæller siden 26. juni '13

1396057