Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole
Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole

4. klasse har vundet

Eleverne i 4. klasse har vundet en tur i biografen i konkurrencen ”Spil dig cykelnice”.
Konkurrencen er lavet af ”Cyklisternes by”, der er et projekt i Odense Kommune. Formålet er naturligvis at få flest mulige odenseanere til at cykle.
På Ådalskolen har vi været med i projektet, da vi også har et ønske om, at vore elever er fysisk aktive.

Super Supernova

Vores legeplads er nu blevet endnu bedre: Vi har fået en Supernova, der er et bevægeligt legeredskab, der kan aktiveres af et barn, men der kan også snildt være plads til ti børn på en gang. 
Børnene har allerede taget redskabet flittigt i brug.
Supernovaen blev opstillet af nogle friske forældre på arbejdslørdagen. Herligt.

Ingen aktuelle opslag

Forårskoncert

Torsdag i uge 13 var eleverne i klasserne fra børnehaveklassen til 6. klasse udøvende musikere, sangere eller dansere til årets store forårskoncert. Samlingssalen var fyldt op med et medlevende publikum, det tydeligvis nød koncerten. 

Kort om skolen

På Ådalskolen kommer alle elever på lejrskole hvert år

På Ådalskolen har alle elever en skoleven

På Ådalskolen har forældrene direkte indflydelse. (Alle medlemmer af bestyrelsen er forældre til elever på skolen)

På Ådalskolen anser vi skole-hjem-samarbejdet for afgørende. Vi afsætter bl.a. 20 min. pr. skole/hjem-samtale. Hertil kommer forældremøder.

På Ådalskolen starter vi alle dage med morgensamling med sang, fortælling og samvær.

Aktivitetsbanen er taget i brug

I frost og klart solskin var hele skolen fredag i uge 1 ude for at tage del i indvielsen af vore fine, nye aktivitetsbane i krattet øst for skolen.

Der var en kort tale med forhåbninger om, at banen må blive til glæde for mange i mange år. I talen blev også Forstadspuljen nævnt, der sammen med en privat sponsor har finansieret hovedparten af aktivitetsbanen.

Herefter klippede elevrådets formand og en privat sponsorer sammen snoren over, inden alle 239 børn styrtede ind og tog banen i brug.

I gymnastiksalen var der saftevand, popcorn og saltstænger til alle, ligesom man der igen kunne få varme i kolde fingre og tæer.

Chris MacDonald for fuld udblæsning

Vi har haft besøg af det amerikanske energibundt, Chris MacDonald, der forsøgte at ruske op i os. Opfordringen gik på, at vi skal tage hånd om vores eget liv. Tilstrækkeligt med søvn og motion, samt en god attitude er afgørende. Vigtigt med disciplin til at gøre det vigtige, som måske ikke umiddelbart er lystbetonet.
Det hele blev serveret for os i højt tempo i en direkte form. Også humor var der masser af. 

Lærerige lejrskoler

På Ådalskolen er alle elever hvert år på lejrskole, og hver gang kommer eleverne hjem beriget med læring og mange oplevelser.

I år fik eleverne i 1., 2. og 3. klasse en fin oplevelse, da de i busser vendte hjem til skolen. Her stod nemlig eleverne fra de to børnehaveklasser klar til at modtage med flag og fantastisk stemning. Det er skønt at være ude for at opleve verden, men det også dejligt at vide, at man er savnet og ventet af skolekammeraterne derhjemme.

Simpel kodning - god læring

Eleverne i bl.a. 3. og 5. klasse har arbejdet med kodning på computer.
Kodningen sker i et enkelt programmeringsværktøj, der hedder Scratch, og er udviklet af MIT, Massachusetts Institute of Technology, et af verdens førende tekniske universiteter.
Med Scratch kan eleverne hurtigt lære at programmere.
Fagligt er det utrolig godt for eleverne at arbejde med kodning. Det styrker logisk tænkning på en sjov måde. Eleverne kan med det samme og på en overskuelig måde se effekten af det, når de eksperimenterer med programmeringen.  

Måske er der plads til dit barn

Ådalskolen er en meget populær skole med stor søgning. Dog er der plads en elev i 4. og 6. klasse, samt en enkelt ledig plads til en pige 2. klasse

Kontakt skolen for at høre nærmere eller aftale et besøg. Tlf. 65 96 12 30

Sang og løb før påske

Sidste skoledag før påskeferien blev lidt anderledes end normale, skemalagte dage på Ådalskolen.
Midt på formiddagen samledes hele skolen i Samlingssalen for at deltage i Skolernes Sangdag 2017. Der blev sunget godt med på sangene sammen med andre skoler landet over.
Efter middagsfrikvarteret samledes skolens elever og lærere igen. Denne gang for at deltage i Team Rynkeby Skoleløbet, der er et motions- og velgørenhedsløb, hvor skoleelever fra Danmark, Sverige, Norge og Finland løber til fordel for børn med kritiske sygdomme. Eleverne fra Ådalskolen løb mange omgange på den sikre rundstrækning. 

Forpligtende fællesskab

Ådalskolen er et åbent og vedkommende skolefællesskab, der udgør en tryg ramme for læring og udvikling.
Her udforskes, udfoldes og opleves livets mangfoldighed gennem fælles forundring i et inspirerende læringsmiljø.
Gå på opdagelse på vores hjemmeside for at lære Ådalskolen bedre at kende. Tag kontakt med os, hvis du vil møde skolen direkte. Du er velkommen.

Megen trafik på skolevejen

Uge med musical og berømte med P

Som ofte før har uge 6 også i dette skoleår været uden sædvanligt skoleskema og de normale klasseopdelinger. Eleverne har arbejdet og samarbejdet på tværs af klassetrin og fag.
Eleverne fra 7., 8. og 9. klasse har siden efterårsferien arbejdet frem mod at opføre musicalen, Skatteøen. I løbet af uge 6 skulle alle replikkerne, kostumerne, sangene og musikken samles gennem næsten endeløse prøver før den endelige opførelse.
De øvrige elever har haft emneuge om ’kendte personer med P’ som Picasso, Pythagoras, Piet Hein og Marco Polo.
Det har været en god uge med ny læring for eleverne i nye konstellationer. 

 • 29-05-2017
  14:00-17:00
  Forældresamtaler i Ellens rum -mini · 0
  1
 • 31-05-2017
  Bustur med SFO til Egeskov · 00 · 02 · 03 · 1A · 1B
  2
 • 01-06-2017
  08:00-23:55
  Overnatning på skolen 0A · 00
  1
 • 02-06-2017
  10:00-11:15
  Grisemor kommer på besøg i 0 klasse · 00
  1
Ingen aktuelle nyheder

Besøgstæller siden 26. juni '13

2053317