Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole
Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
 • Ådalskolen, Fangel Friskole

Hele skolen samlet til fest

Som det hører sig til på Ådalskolen, havde vi skolefest sidste torsdag aften før efterårsferien. Også denne gang var det med skuespil fremført af skolens 7. klasse. De spillede Den magiske Ring, som er skrevet af to af skolens lærere. Eleverne spillede stykket to gange, og begge gange gav de sig fuldt ud. Herligt.
Efter skuespillet spiste vi den gode mad, som forældrene til eleverne i 6. klasse havde tilberedt. Efter maden var der kaffe, snak og hygge i klasselokalerne, mens rigtig mange elever dansede på livet løs i Salen til festen sluttede.
En rigtig god aften med hyggeligt samvær for alle. 

Chris MacDonald for fuld udblæsning

Vi har haft besøg af det amerikanske energibundt, Chris MacDonald, der forsøgte at ruske op i os. Opfordringen gik på, at vi skal tage hånd om vores eget liv. Tilstrækkeligt med søvn og motion, samt en god attitude er afgørende. Vigtigt med disciplin til at gøre det vigtige, som måske ikke umiddelbart er lystbetonet.
Det hele blev serveret for os i højt tempo i en direkte form. Også humor var der masser af. 

Velkomstfest 2016

Også i år er de nye elever fra børnehaveklassen og deres familier blevet budt velkommen til Ådalskolen med en rigtig velkomstfest.

Der var masser af god mad, samt god tid til leg og samtale. Der var også tid til, at børnene sang en sang for forældrene. 

Kort sagt var det er super fin fest på børnefamiliernes præmisser.

Tegning af mandala i 4. klasse

Fjerde klasse har haft besøg af Mette Østberg, der har udgivet en bog om mandala, der er symmetriske figurer.
Eleverne fik udleveret fine skabeloner med hvilke, de lavede spændende mandala, både helt enkle og nogle meget komplicerede.
I nogle religioner som f.eks. budisme og hinduisme har mandala været kendt i tusinde år. De kendes også fra den kristne religionspraksis. I fjerde klasse var vores interesse for figurerne i denne forbindelse udelukkende rettet mod det geometriske. 

OL i SFO'en

I vores aktive SFO har vi jævnligt spændende temaer som baggrund for vore aktiviteter. I øjeblikket afholder vi OL, altså olympiske lege - med fokus på det sidste ord. Her gælder det om gennem legen at gøre sit bedste. 
Børnene er på hold, der hver repræsenterer et land. På den måde dyster f.eks. "Holland" mod "Norge" i forskellige discipliner, hvor alle kan være med til at skaffe point til sit land. 
Starten var festlig og næsten højtidelig med indmarch, antænding af olympisk ild, olympisk ed, ballonopsendelse, etc. 
Der er ingen tvivl om, at både børnene og personalet hygger sig med temaet. Det er skønt, når der sker noget særligt. 

Kort om skolen

På Ådalskolen kommer alle elever på lejrskole hvert år

På Ådalskolen har alle elever en skoleven

På Ådalskolen har forældrene direkte indflydelse. (Alle medlemmer af bestyrelsen er forældre til elever på skolen)

På Ådalskolen anser vi skole-hjem-samarbejdet for afgørende. Vi afsætter bl.a. 20 min. pr. skole/hjem-samtale. Hertil kommer forældremøder.

På Ådalskolen starter vi alle dage med morgensamling med sang, fortælling og samvær.

Lærerige lejrskoler

På Ådalskolen er alle elever hvert år på lejrskole, og hver gang kommer eleverne hjem beriget med læring og mange oplevelser.

I år fik eleverne i 1., 2. og 3. klasse en fin oplevelse, at de i busser vendte hjem til skolen. Her stod nemlig eleverne fra de to børnehaveklasser klar til at modtage med flag og fantastisk stemning. Det er skønt at være ude for at opleve verden, men det også dejligt at vide, at man er savnet og ventet af skolekammeraterne derhjemme.

Ingen aktuelle opslag

Forpligtende fællesskab

Ådalskolen er et åbent og vedkommende skolefællesskab, der udgør en tryg ramme for læring og udvikling.
Her udforskes, udfoldes og opleves livets mangfoldighed gennem fælles forundring i et inspirerende læringsmiljø.
Gå på opdagelse på vores hjemmeside for at lære Ådalskolen bedre at kende. Tag kontakt med os, hvis du vil møde skolen direkte. Du er velkommen.

Måske er der plads til dit barn

Ådalskolen er en meget populær skole med stor søgning. Dog er er enkelt ledig plads til en pige 2. klasse

Kontakt skolen for at høre nærmere eller aftale et besøg. Tlf. 65 96 12 30

Effektivt frivilligt arbejde

Man kan sige meget om Ådalskolen; man kan f.eks. sige, at det er et skolefællesskab, hvor de fælles kræfter løfter mange opgaver. Arbejdslørdage er eksempler på, at nogle i fællesskabet træder til med frivillig arbejdskraft nogle timer til gavn for alle.

Også i år var arbejdslørdagen den sidste lørdag i september, og også i år ydede de fremmødte en utrolig fin indsats. Hele ”Rødhætte” blev malet, der kom nyt lyddæmpende loft op i 3. klasse, et plankeværk til boldspil blev sat op, biblioteket blev støvet af, på legepladsen blev stolper og plader udskiftet, et bed med gamle buske blev ryddet og gjort klar til nye planter, ligesom nogle sålbænke og andre småting blev repareret. Hertil kom et køkkenhold, der lavede god mad til alle.

Under arbejdet rundt omkring på skolen blev der hyggesnakket om stort og småt. Der var virkelig god stemning under arbejdet, mens solen skinnede.

Skoleudflugt for vikinger

Som vanligt har vi også i år først i september været på skoleudflugt. Denne gang var overskriften ’Vikingetræf’, hvilket tilføjede nye dimensioner til udflugten.
Skoleudflugten gik til Tarup-Davinde, hvor der var oprettet forskellige spændende vikingeværksteder med gode aktiviteter for ikke mindst børnene - men de voksne kunne også være med.
Vikingetemaet gik igennem hele dagen, hvor vi også berørte den nordiske mytologi på forskellig vis.
Det blev en super god dag i smukt natur, hvor alle gennem fine aktiviteter, leg og samvær kunne hygge sig sammen i det dejlige sensommervejr.
Stor tak til fjerde klasses forældre, der arrangerede denne førsteklasses skoleudflugt.

Madpakkens dag 2016

Også i år har vi haft Madpakkens dag på Ådalskolen. Formålet er at sætte fokus på den sunde mad midt i skoletiden. I Danmark er det kun ca. 75% af skolebørnene, der har en god madpakke med eller på anden måde får en tilstrækkelig nærende kost i skoletiden. Kun 30% af skolebørnene får fuldkorn nok i løbet af en alm. skoledag. Lær mere via dette link.

På Ådalskolen er Madpakkens dag også en fin anledning til at styrke fællesskabet. Skolens ”skolevenner” hjælper hinanden og hygger sig sammen omkring maden. 

 • 27-10-2016
  08:00-08:15
  4. klasse optræder til morgensang · 04
  1
 • 28-10-2016
  2. klasse står for morgensamlingen · 02
  1
 • 01-11-2016
  09:00-15:00
  MD, MP og GL kursus ·
  1
 • 02-11-2016
  09:00-15:00
  Knud kursus Google Apps fortsætter ·
  1
 • 03-11-2016
  08:45-11:45
  1.-2. klassetur i koncerthuset at høre Odense Symfoniorkester ·
  1
 • 03-11-2016
  15:00-19:00
  Åben skole · 00 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 · 07 · 08 · 09 · 09 · 1A · 1B
  1
 • 03-11-2016
  17:00-20:00
  Værkstedsaften · 00 · 02 · 03 · 04 · 05 · 06 · 07 · 08 · 09 · 1A · 1B
  1
Ingen aktuelle nyheder

Besøgstæller siden 26. juni '13

1444862