Åposten Februar 2012

Efterlysning.
Jeg efterlyser små flasker, små bøtter m.m. i rejsestørrelse. Desuden efterlyser jeg 24 stk. brilleetuier – alt til et forløb i børnehaveklassen.
Venlig hilsen Kirsten Post.

Cykeltyveri.

Vi har på skolen været plaget af cykeltyverier, og en forespørgsel hos forældre om gode råd har mundet ud i forskellige forslag til afhjælpning.

Eleverne i  7., 8. og 9. kl. må indtil videre sætte deres cykler rundt om hjørnet ved biblioteket. Alle elever opfordres til, at cyklerne skal være aflåst. Evt. kan en wire bundet mellem cykel og stativ være en ide, der kan besværliggøre et tyveri.

Emneuge.
I uge 7 har hele skolen fælles emneuge. Alle elever er blandet på tværs af klasser.

Skolen bliver lavet om til en by med eget navn, egne virksomheder og egen valuta. Eleverne møder hele ugen fra kl. 8.00 til kl. 11.30.

Torsdag den 16. februar fra kl. 17 til kl. 19 er der et arrangement for elever og forældre. Eleverne har mødepligt – altså det er skoletid.

Her kan I få vekslet kr. til byens valuta, I kan købe dejlig mad og de fine produkter, som eleverne har produceret i ugens løb.

Til virksomheden ”Gummi og genbrug” søges genbrugsmaterialer – f.eks. broderier, kaffeposer, garn, stof, bånd som f.eks. silkebånd, skråbånd, knapper, lynlåse, cowboy/fløjlsbukser (der må gerne være hul på knæene), perler, nylonstrømper, gummi af alle slags f.eks. cykelslanger, bolde, traktorslanger, dug fra havebassiner, gummi fra bordtennisbat el.lign.

Vi kan også bruge uldne trøjer el. lign. med mindst 40 % uld, små Mc. Donald figurer, som man ikke gider lege med mere samt spillebrikker, hvor halvdelen alligevel er væk.

Hvis du har andet, du tror, vi kan bruge, så spørg Mette Pedersen eller Mette Svendstrup. De er også modtagere af ovennævnte materialer.

Fastelavnsfest torsdag den 9. februar 2012

Kl. 19 til kl. 23 er der stor fastelavnsfest for skolens elever i 6. til 9. klasse.

Et udvalg, bestående af frivillige elever, planlægger i disse dage, det der munder ud i at blive en fantastisk aften. Eleverne har fri om fredagen.

Fastelavnsfest fredag den 10. februar 2012

Kl. 8.00 til kl. 11.30 er der fastelavnsfest for 0. til 5. klasse.

Alle elever møder udklædt. Eleverne skal have varmt tøj med, da noget af dagen foregår ude. Alle klasserepræsentanter skal bage 12-14 fastelavnsboller, som afleveres i skolekøkkenet inden morgensang.


Parkering.

Der er ofte farlige situationer på parkeringspladsen. I opfordres til at holde i de afmærkede båse. Især afsætning ved flagstangen er farlig, da der kommer krydsende cykler. Nu er den farlige mørke tid heldigvis snart ovre, men ingen standsning ved flagstangen.

Interaktive tavler.

Vi har indkøbt 4 stk. inaktive Qomo 105 tommer til opsætning i 6., 7., 8. og 9. klasse.
Tavlerne er i bredformat med whiteboard overflade og fingertouch, ultra short throw  DLP støjsvage projektorer, vægarme, højttalere og betjeningspaneler.

Tavlerne opsættes torsdag den 23. februar.

Lus.

Vi er ofte, ligesom alle andre skoler og børneinstitutioner, plaget af lus. Vi har tidligere sendt sedler med eleverne hjem. Det vil fremover stå på intra, når I skal tjekke jeres børn for lus.

Læsebånd.

Hele skolen har læsebånd i ugerne 9-13. Vi læser hver dag fra kl. 10.00 til 10.20. Klassens lærere laver aftale med eleverne, hvad der skal læses. Selv om der læses på skolen, skal alle elever stadig huske at læse hjemme hver dag. Det er for at højne elevernes læsekompetencer.

Ordinær generalforsamling.

Onsdag den 21. marts afholdes ordinær generalforsamling. Det er vigtigt at rigtig mange forældre møde op til denne vigtige aften.

Kommende børnehaveklasse.

I år har vi valgt at skolens kommende børnehaveklasse skal møde på skolen 2 gange inden skolestart. Først gang er 6. februar og anden gang er 24. maj.

Formålet er at få mere kendskab til elever og forældre inden skolestart.

Skills.

9. klasse deltog fredag den 27. januar i DM i Skills. Søren Refsgaard, Mads Jørgensen og Benedikte Jørgensen repræsenterede Ådalskolen og vandt DM. Stort til lykke. Hold øje med Dalum-Hjallese Avisen, hvor der vil komme en artikel om stævnet.
 
Kalender februar 2012
 
Uge 5
    
Onsdag den 1. februar    Samtaler 4. klasse
        Samtaler 1. klasse
        Projektopgave 9. klasse
Torsdag den 2. februar    Samtaler 4. klasse
        Projektopgave 9. klasse
Fredag den 3. februar    Projektopgave 9. klasse
        Fremlæggelse af projektopgave om aftenen for forældre.

Uge 6

Mandag den 6. februar    Møde med kommende børnehaveklasse kl. 16 til kl. 17.15
    Etablering af erfa-læsevejledergruppe kl. 14-15.30
Tirsdag den 7. februar    ”pensionistkaffe”
Torsdag den 9. februar    Fastelavnsfest for 6. – 9. klasse fra kl. 19 til kl. 23
Fredag den 10. februar    Fastelavnsfest for 0. – 5. klasse fra kl. 8.00 til kl. 11.30

Uge 7    Emneuge for hele skolen

Tirdag den 14. februar    Økonomiudvalget møder skolens revisor for at gennemgå udkast til regnskab 2011
Torsdag den 16. februar    Arrangement for forældre og børn kl. 17 til kl. 19Uge 8        VinterferieUge 9

Mandag den 27. februar    Læsebånd
Tirsdag den 28. februar    Læsebånd
Onsdag den 29. februar    Læsebånd
    Samtaler 2. klasse
Torsdag den 1. marts    Læsebånd
    Samtaler 2. klasse
Fredag den 2. marts    Læsebånd