Ådalskolen har ca. 55 elev-chromebooks. Eleverne må meget gerne have egen computer med i skole, og fra 5.- 9. klasse forventes det. Eleverne kan både fra skolens og deres egne maskiner gå på internettet, printe og alle elever har adgang til G-Drev og alle funktioner der er tilknyttet. Alle har egen privat mappe samt adgang til et antal fællesmapper med forskellige funktioner. For at kunne logge sin egen computer på skolens trådløse netværk skal eleven bruge sit uni-login og konfigurere forbindelsen efter en af nedenstående vejledninger.

 

Alle elever får et uni-login bestående af et bruger-ID (f.eks. knud0039) og en adgangskode (f.eks. 56ywzp91). Det skal også bruges til post- og konference-systemet Skolekom samt forskellige netbaserede undervisningsmaterialer. Uni-login er personligt og skal omgås med rimelig respekt, da det jo giver adgang til skolens servere mm.

 

Inden du kan bruge dit uni-login på skolens netværk, skal du ændre din adgangskode (evt. bare til det samme). Det kan du gøre her: https://brugerprofil.emu.dk/

 

Skolekom kan udover post og konference blandt andet også bruges til at opbevare filer, som skal kunne tilgås fra skolen, hjemmefra eller f.eks. på lejrskole. Klienten åbner som et vindue, man kan trække filer ind og ud af som i en anden windows-mapppe. Vi opfordrer alle elever (/forældre) til at installere Skolekom-klienten hjemme.

 

Her kan du downloade Skolekom-klienten:  http://web.skolekom.emu.dk/

 

Vi bruger OpenOffice, som er en gratis kontorpakke, på skolens computere. OpenOffice kan åbne stort set alle filer, men nogle programmer kan ("vil") ikke åbne filer fra OpenOffice, med mindre de er gemt i et specielt format. Vi opfordrer derfor alle til at installere OpenOffice på egen computer. Det er en rigtig god kontorpakke, og hvis man blot fjerner fluebenene fra de filtyper, man ikke vil bruge programmerne til, i forbindelse med installationen, giver det ingen gener. Installationsprogrammet fylder 131 MB og installationen optager ca 350 MB plads på computeren.

 

Her kan du downloade OpenOffice og vejledninger til programmerne:   http://da.openoffice.org/

 

 

Sådan får du din egen computer på Ådalskolens netværk:

 

Windows XP på WLAN aada med netværksdrev og printere

 

Windows Vista               Vista og netværksdrev                Vista og printere

 

Mac                                    Mac og netværksdrev